Човекът, който разхождаше ротвайлера, нахапал момченце в училищен двор в понеделник, е

...
Човекът, който разхождаше ротвайлера, нахапал момченце в училищен двор в понеделник, е
Коментари Харесай

Бащата на нападнатото от ротвайлер дете: Ще съдя човека, разхождал кучето, който можеше да упражни контрол върху животното

Човекът, който разхождаше ротвайлера, нахапал момченце в учебен двор в понеделник, е можел да упражни надзор върху животното, само че не го е направил, по тази причина „ ще впрегна всичките си старания да осъдя този човек “. Това съобщи пред БТВ бащата на детето Йордан Доцев. Той ще съди и притежателя и има вяра, че ще има отмъщение.

Инцидентът стана в понеделник към 18 ч. в двора на столичното 121-во учебно заведение. 20 – 30 деца си играели, когато кучето нападнало изненадващо. Там имаше и бебета на по година-две, описа Доцев. Кучето било пуснато да се разхожда без каишка и без намордник. До въпросния ден Доцев не го е виждал, само че показа, че всеки ден вижда кучета в дворовете на кварталните учебни заведения, въпреки че е неразрешено. „ Но куче без намордник – това към този момент е безсрамие “, сподели Доцев.

Синът му Максим е в „ Пирогов “. Доста е уплашен, описа бащата.

Детето е с дълбоки рани, лекарят към момента не може да го зашие, има отлепяне на фасцията и терзанията на докторите са тъканта да не некротизира. Престоят му доста операции през днешния ден и по-късно ще разберем какво ще се случи, сподели Доцев.

Той уточни, че ще се възползват от препоръчаната от директорката психическа помощ за момченцето.

Същевременно, след 24-часово задържане, притежателят на ротвайлера беше освободен, а индивидът, който го е разхождал, остава в ареста за 72 часа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР